tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kesän vietossa

Kesähoitokoirat vierailivat Mikkelissä.

Muutama viime viikko on kulunut varsin leppoisissa kesälomatunnelmissa. Siskon reissaillessa maailmalla ovat koiravieraat viihtyneet täällä Jyväskylässä reilun viikon verran. Koirien kanssa onkin tullut koluttua kaupunkiluontoa: Jyväsjärven rannoilla on käyty uimassa ja Tourujoen reheviä rantapusikoita on haisteltu innolla. Pian hoitokoirat jo palaavatkin takaisin kotiinsa ja samalla tiedossa on varmasti paljon reissukertomuksia, -kuvia ja -tuliaisia. Toivottavasti matka on mennyt hyvin!

Minun kesääni kuuluvat piknikit: tässä vietetään kesän morsiamen polttareita.

Synttärikakkua.
Kesän juhlista olen päässyt nauttimaan niin hyvän ystäväni häiden kuin monien syntymäpäiväjuhlienkin merkeissä. Grillijuhlia on niin ikään vietetty, samoin kuin käyty iki-ihanalla Teeleidin kello viiden teellä ja vietetty yhdet syntymäpäiväjuhlat saunalauttaillen. Siskojen kanssa tuli myös värjäiltyä villalankoja ja tähän mukavaan harrastukseen hurahtikin toinen siskoista oikein kunnolla. 

Alkukesästä aikaa on vienyt myös jalkapallon MM-kisat, joita seuraillessa moni kesäilta vaihtui valoisaan kesäyöhön. Mitähän sitä nyt tekee kisojen loputtua? 

Kenties kesäiltoja voi viettää metsäseikkailuissa, käsitöitä tehden, "sitten kun on aikaa"-kirjoja lukien tai yksinkertaisesti jouten, tekemättä mitään sen kummempaa. Joutenolo on ainakin itselleni taito, jota pitäisi opetella, se kun ei sujukaan ihan tuosta vain.

Aiemmin Tallinnassa vieraillessa on tullut tutustuttua TV-torniin.

Tulevissa kesäisissä suunnitelmissa on vielä ainakin lisää lankavärjäilyä, keittiösaippuan valmistusta, kotimaanmatkailua ja pieni reissu Tallinnaan sekä luonnosta nauttimista rannalla, piknikillä, metsäretkillä... Ensi kuussa voisi myös viimein tutustua rapujuhlaperinteeseen ja järjestää rapujuhlat. Millaisia mukavia kesäsuunnitelmia teillä on? Muistakaa nauttia Suomen ihanasta, ohikiitävästä kesästä omasta mielestä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Siinä missä yksi nauttii hellekeleistä, voi toinen viettää rentouttavia hetkiä museoiden tai elokuvateatterin viileissä saleissa. Kesänviettotapoja on monenlaisia!

Tallinnassa käydessä pääsee myös nauttimaan herkuista hieman edukkaammin, kuin kotona.

-Lily

P.S. Jos mieleen tulee hyviä vinkkejä Tallinnan nähtävyyksistä, hyvistä ravintoloista, käsityö- tai saippuatarvikeliikkeistä tai muuten vaan tutustumisen arvoisista kohteista, niin vinkatkaahan kommentteihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti