lauantai 23. elokuuta 2014

Synttärihumua

Meillä vietettiin kuun puolivälissä tytön syntymäpäiviä. Olemme melkoisen laiskoja juhlijoita, mikä tarkoittaa, että menemme yleensä sieltä mistä aita on matalin. Ohjelmaa on tasan sen verran, mitä voisimme kuvitella itse juuri ja juuri jaksavamme seurata. Mielellään vähän vähemmänkin. Pönötysjuhlissa on pönötys jätetty väsyttävän osiona pois kokonaan ja korvattu se hengailulla ja rentoilulla. Viikkokausien kokkailujen sijasta teemme mitä jaksamme ja laitamme viestin, että tuokaa tekin ruokaa tullessanne jos tahdotte syödä enemmänkin. Tähteitä tarjoillaan rennoissa rääppiäisissä kavereille tai pakataan lähtevien vieraiden mukaan.

Koska me emme stressaa, pyydämme muitakin olemaan stressaamatta. Ihmiset voivat tulla paikalle kun kerkeävät, tuoda tullessaan mitä helpoimmin mukaansa saavat, eikä syntymäpäivien yhteyksissä toivota niinkään lahjoja kuin läsnäoloa.

Pienten lasten juhlissa moni vieras kuitenkin kokee, että lahja olisi lähes pakollinen matkatoveri juhlapaikalle, vaikka vanhemmat sanoisivat mitä. Me itse emme toivo niinkään lahjoja, vaan läsnäoloa lapsen kanssa. Eniten karsastamme kertahärpättimiä tai yhden leikin jälkeen nurkkaan unohtuvia leluja. Lahjatoiveita on kuitenkin todella vaikea keksiä. Kiitokset siis fiksuille juhlijoille, saimme taas itsekin monia hyviä ideoita jatkoa ajatellen.

- Pakolliset tarpeet. Kun lapselle on joka tapauksessa ostettava vaatteita, liinavaatteita ja pyyhkeitä, yhtä hyvin näitä voi pyytää lahjoiksi lapselle mieluisissa kuoseissa. Oma tyttömme hymyili leveästi saadessaan lahjaksi Muumi-kuvioisen tyynyliinan sekä kylpytakin. Kummallekin on käyttöä pitkään ja laadukkaan valmistajan tekeminä ne myös kestävät aikaa säilyen hyvinä.- Kierrätys. Me olemme saaneet muilta tuttavapiirin lapsiperheiltä usein heidän lastensa pieniksi jääneitä vaatteita. Yksi vieraista oli kiepsauttanut muutamat näitä vanhaan pahvilaatikkoon ja koristellut kokonaisuuden lastensa kanssa. Meidän tyttösemme avasi naama säteillen kauniin laatikon ja sovitteli esimerkiksi saamiaan kenkiä useaan otteeseen saamisen jälkeen. Hänen iloaan ei tippaakaan vähentänyt se, että vaatteet olivat aiemmin toisella lapsella käytössä olleita.


- Kasvit. Yksi saapujista toi itse kasvattamansa chilin, joka on pian valmis kantamaan satoa. Chili on niin mieto, että sen pitäisi sopia myös lapsen suuhun. Mietin, miten mukava lahja voisi olla myös vanha saviruukku koristelua varten, pieni pussillinen multaa ja siemeniä. Lapsi voisi yhdessä vanhempansa kanssa istuttaa siemenet ja seurata kasvin kasvamista.

- Leivontapurkit. Hieman samaa sarjaa edellisen kanssa edustavat leivontapurkit. Niissä on sisällä valmiina kuiva-ainekset johonkin leivonnaiseen. Mukana seuraavat luonnollisesti käyttöohjeet. Vettä ja muita mahdollisia aineksia lisäämällä saadaan aikaiseksi taikina, jonka aikuinen voi lapsen kanssa leipoa ja paistaa. Purkki pääsee uusiokäyttöön ja itse lahja syödään. Kätevää ja käytännöllistä!

Millaiset lahjat olette itse kokeneet hyviksi pienen lapsen vanhempina? Tai oletko keksinyt itse antaa jonkin aivan lyömättömän lahjan? Vinkatkaa ihmeessä, olisi mukava keksiä käytännöllisiä ja kierrätyskelpoisia lahjoja myös muiden lasten synttäreillä vieraillessa!

-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti