torstai 16. lokakuuta 2014

Sweet dreams

Upouusi futon ja petauspatja feat. sängyn alla rennosti ottava hoitokoira.

Matkani kohti kemikaalittomampaa arkea on siirtynyt keittiöstä ja kauneudenhoidosta myös makuuhuoneen puolelle. Olen jo tovin miettinyt, kuinka ikävää on viettää kolmasosa elämästään muoviin kääriytyneenä. Niinpä uuteen kotiin muuttaessamme päivitykseen meni myös sängyt. Vanhat runkopatjat saivat poistua upean kierrätysaarteen, kotimaisen koivupuisen sängynkehikon tieltä. Samalla lähti myös tilaus kotimaiselle patja- sekä peitevalmistajalle. Porin Villa ja Peite nimittäin valmistaa luonnonmateriaaleista peittoja, tyynyjä, sijauspatjoja sekä futon-patjoja. 

Muuttotohinoissa testasimme paremman puoliskoni kanssa pikaisesti Annukan omaa futonia ja lopulta päädyimme tilaamaan samoilla täyteaineksilla valmistetun futonin myös omaan makuuhuoneeseemme. Ensimmäinen viikko tällä kookos-puuvillafutonilla nukkuessa on vierähtänyt mainiosti: alkuun kovan tuntuinen futon tukee mahtavasti vartaloa ja unet ovat olleet todella makoisia. Hintaa futonille tietysti tuli jonkin verran, mutta mieltä lämmittää paitsi luonnonmukaisuus, myös kotimaisen yrittäjyyden tukeminen.

Ihan jokaisesta huonekalukaupasta futoneita ei saa, eikä esimerkiksi täällä Jyväskylässä ollut edes myymälää, jossa olisi päässyt koeloikoilemaan futonilla. Onneksi Annukka puolisoineen oli tosiaan päivittänyt jo aiemmin vuoteensa futoniin, joten pääsimme heillä tutustumaan tähän vaihtoehtoon paremmin. 

Futonimme suojana on puuvillainen, vesipestävä petauspatja ja hurahdinpa itse vielä tilaamaan villatäytteisen tyynynkin untuvatyynyni kaveriksi. Kuten lähipiiri on jo saanutkin vähän joka käänteessä kuulla, olen todella ihastunut uuteen sänkykokonaisuuteemme. Paitsi, että siinä saa hyvät unet, niin nyt tulee myös nukuttua luonnonmateriaaleissa eikä muovista valmistetuissa polyestereissä. Vielä toistaiseksi peitteet ovat meillä polyesteritäytteisiä, mutta joululahjalistalle on jo ilmestynyt joko puuvilla- tai untuvapeite...

-Lily

--
P.S. Myös Kemikaalicocktail käsitteli hiljattain aihetta: Nukkuuko lapsesi muovissa vai villassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti