tiistai 30. syyskuuta 2014

Synkkä syys

Toissa viikonlopun Hansapihalla päästiin nauttimaan vielä aurinkoisesta
ja lämpimästä kelistä.

Minä en ole koskaan ollut mikään innokas syksy- tai talvi-ihminen. Molemmissa vuodenajoissa on toki puolensa, mutta jään kaipaamaan kesää: lämpöä, aurinkoa ja vihreyttä. Näin syyskuun loppuessa, puiden saadessa ruskavärejään ja kelien muuttuessa koleaksi on minunkin myönnettävä, että ihana kesä on väistämättä ohi tältä vuodelta. 

Syyssäiden saapuessa alkaa sielussani kyteä unelma seuraavasta keväästä.

Yhä pimenevästä ja viilenevästä vuodenajasta yritän kuitenkin ottaa irti kaiken sen pienen ilon, jota onnistun. Nautin kynttilänvalosta, lempeästi hauduteltujen herkkujen leijuvista tuoksuista, lämpimistä villasukista ja hyvistä kirjoista. Muuttomme jälkeen iki-ihana Teeleidi löytyy aivan naapurista, joten myös teetä tulee nautittua sekä kotona että teehuoneella. 

Valot tuovat jaksamista.
Varsinkin näin syksyn alussa onneksi iskee myös tarmokas "uuden aloittamisen" puuska. Kaipa se opiskelemiseen tottuneelta on jo toinen luonto: uuden lukukauden alkaessa aloitetaan aina uusia juttuja.

Niinpä uusina asioina syksyihin ovat tulleet joka vuosi erilaiset harrastukset. Jotkin jäävät hetken kokeiluiksi, toiset taas pysyvämmin elämään.

Yksi tämän syksyn uusista jutuista alkaa ensi kuussa, kun lähden kokeilemaan ensimmäistä kertaa MOOCia (Massive Open Online Course). Ilmoittauduin nimittäin Courseran tarjoamalle kurssille! Mihinkäs sitä opiskelija tottumuksistaan pääsee...

Syksyn uusia asioita on myös uudelleen virinnyt neuleharrastus ja nokkoskurssin seurauksena myös langan kehrääminen värttinällä. Myös syksyisestä luonnosta tulee nautittua kauniina ruskapäivinä, ennen koleuden ja märkyyden saapumista. Näillä eväillä luulisi pärjäävän loka-marraskuun vaihteeseen saakka, ja sen jälkeen saakin onneksi jo ruveta tunnelmoimaan joulua. 

Millaisia keinoja teillä on syksystä selviytymiseen? Mistä saatte lisää virtaa ja inspiraatiota? Toivon, etten ole ainoa ihminen, jonka suosikkivuodenaikoihin syksy ja talvi eivät lukeudu...

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti