keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Uratarinointia

Tästä se alkaa!

Meitä pyydettiin viime kesänä esittelemään Villikatajan tarinaa oman opinahjomme yrittäjyyskurssilla. Toki innostuimme ja suostuimme oitis, onhan tarinamme monin osin erilainen kuin yrittäjyydestä pitkään haaveilleiden, kenties myös paljon aihepiiriä opiskelleiden alumnien.

Ihka ensimmäisen pilottikurssimme taukotarjoilut olivat aikakin paikallaan.
Villiyrttikurssilla herkutkin olivat tietysti villiyrttejä pullollaan.

Matkalla Agoralle kieltämättä hieman jännitti, sillä olimme laatineet luennon yhteyteen yleisölle erillisen tehtävänkin. Pyysimme nimittäin yleisöämme antamaan kirjallista palautetta yrittämisestämme, Villikatajan palveluista, markkinoinnista... Nämä ruusut ja risut keräsimme, jotta pääsisimme kehittämään toimintaamme ja toteuttamaan kenties villejäkin uusia ideoita. 

Kaikki alkoi rakkaudesta luontoon. Tämä rakkaus on kestänyt vahvana ja on
aivan mahtavaa, että saamme työskennellä meille tärkeiden aiheiden parissa!

Annukka joutuikin viime metreillä työtehtäviin toisaalle, joten kävin jutustelemassa luennolla itsekseni. Esiintyminen ei juuri stressannut, mikä oli varsin mukava huomata. Ilmeisesti vuosien harjoittelu ja päteminen tuottaa viimein tulosta tällä saralla! Yleisöä oli paikalla mukavasti, vilahtipa joukossa muutamia tuttuja kasvoja myös aiemmin järjestämistämme kurssi- ja koulutustilaisuuksista. Mikäs sen mukavampaa.

Kuinka biologeista tulee yrittäjiä..?

Villikatajan tarinaa oli mukava päästä kertomaan kiinnostuneelle yleisölle ja luennon loppupuolella kävimmekin vilkasta keskustelua. Puhetta oli niin laskutusosuuskunnista, tuotteistamisesta ja markkinoinnista, hinnoittelusta, kilpailusta kuin yleisestikin varsinkin viime aikoina kiitettävän hyvin esillä olleesta akateemisten (ja varsinkin bioaloilta valmistuneiden) työllistymisestä.

Eräs keskustelunaiheista oli se, kuinka asiantuntijapalveluita saisi näkyvämmäksi.

Kirjallisia vinkkejä saimmekin paljon pähkäiltäväksi. Miltä kuulostaisivat mielestänne esimerkiksi nämä yleisön ehdottamat ideat?


"Ympäristöystävällinen kosmetiikka ja muut ihonhoitotuotteet ovat tosi suosittuja nyt."

"Miten teen parvekkeestani puutarhan? -kurssi."

"Lapsille ja lapsiperheille suunnatut luontokurssit."

"Ympäristökoulutukset."

"Luonto-/elämyspäivät."


Moni esille tullut idea onkin jo tavalla tai toisella käytössämme, mutta myös uusia näkökulmia sekä kokonaan uusia ideoita esitettiin. Paljon korkealentoisempiakin näkemyksiä ja vinkkejä tuli esille, mukavaahan sitä on unelmoida suuria yhdessä innostuneiden kannustajien kanssa!

Mikä olisi sinun vinkkisi meille?

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti