tiistai 13. tammikuuta 2015

Hitaammin, lempeämmin


Uusi vuosi on tapana aloittaa aina erinäisin lupauksin, joista suurin osa liittyy oman elämänlaadun parantamiseen tavalla tai toisella. Varsin usein uuden aloittamisen into kantaa ensimmäiset viikot, mutta viimeistään maaliskuuhun mennessä uutuudenhohto on jo karissut ja useimmiten asiat ovat palanneet kutakuinkin samalle mallille, kuin ennenkin. 


Minä lähden usein mielelläni näihin "uusi vuosi, uusi elämä" -haasteisiin mukaan. Ongelmia syntyykin siinä vaiheessa, kun into laantuu ja tapahtuu ensimmäisiä herpaannuksia. Niinpä tänä vuonna tein päätöksen: suuntaan uuden vuoden intoiluni siihen, että suhtaudun itseeni lempeämmin, ainakin yritän parhaani mukaan.


Mitä siitä, jos tammikuun puolessa välissä en jaksakaan enää lähteä joka päivä lenkille? Tai ison salaattikulhollisen sijaan tuleekin syötyä sipsejä? Seuraavan kerran, kun uljas uudenvuodenpäätös ottaa hetkellisesti takapakkia, niin pysähdy. Hyväksy se, että sinusta ei yhdessä tai kahdessakaan päivässä tule automaattisesti yli-ihmistä. Ole lempeä itsellesi. Totea, että tällä kertaa suunnitelmasi ei mennyt niin kuin olit ajatellut, mutta se ei tarkoita sitä, ettet voisi ensi kerralla valita toisin.


Kohtele itseäsi samoin, kuin kohtelisit sinulle läheisiä, rakkaita ihmisiä. Kannusta, älä soimaa.

Haastankin nyt teidät lukijat mukaan lempeämpään vuoteen: tee päätös itsesi ystävällisemmästä kohtelusta. Jos haluat, voit jakaa omia onnistumisiasi ja epäonnistumisiasi sanoin ja kuvin tämän postauksen kommenteissa ja/tai fb-sivulla. Vertaistuki kun on hyvä kannustin! Pienenä porkkanana lupaan jakaa kaikille osanottajille jotain pientä mukavaa loppuvuodesta.


Tehdään vuodesta 2015 itsellemme ja läheisillemme mahtava!

-LilyP.S. Mihin elämänparannusjuttuun sitten itse hairahduin tänä vuonna? No, lähdin mukaan vesihaasteeseen ja pyrin juomaan 2-3 litraa vettä joka päivä. Joinain päivinä olen onnistunut, toisina taas en. Mutta en ota siitä liikaa stressiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti