keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kaura-omenahyvät

Nam!

Tällä hetkellä suosiossa ovat yhä enenevässä määrin erilaiset raakaherkut, varsinkin makeat. Meillä tehdään raakakakkuja ja muita leivonnaisten raakaversioita säännöllisesti, samoin Annukan taloudessa. Vaan oletteko miettineet, että lähes jokaisessa ohjeessa suuri osa raaka-aineista tulee jostain kaukaa? Vähintään kaakaovoi tai kookosrasva on pakostakin tuontitavaraa, pähkinät samaten. 

Raakakekseiksi litistetyt versiot
matkalla kuivuriin.
Niinpä pohdimmekin vähän aikaa sitten, että onko mahdollista valmistaa vastaavia herkkuja täysin kotimaisista raaka-aineista. Annukka ehdotti, että miten olisivat kaura ja omena pääraaka-aineina... Joten pitihän sitä kokeilla! Näin syntyivät kaura-omenahyvät, kotimaisista herkuista valmistetut raakaherkut. 

Taikinasta saa myös maukkaita raakakeksejä kuivattamalla. Hapokkaat omenat tuovat herkkuihin kirpeyttä ja näin talvisaikaan (omien maustevarastojen huvettua) mausteena käyttämäni kanelin ja vaniljan voi korvata myös aromaattisilla mesiangervon kukilla. Gluteenittomia kaurahiutaleita käyttämällä herkut sopivat myös keliaakikoille ja muille gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Kaura-omenahyvät
noin 12 kpl

2dl kaurahiutaleita
1 karkeaksi raastettu omena
2-3tl juoksevaa hunajaa
kanelia ja vaniljajauhetta
ja/tai mesiangervon kukkia

Kaurahiutaleita voit halutessasi hieman pyöräyttää blenderissä tai sauvasekoittimella hienommaksi, mukana saa tosin olla myös karkeampia sattumia. Itse hienonsin puolet hiutaleista ja sekoitin toisen puolen sellaisenaan joukkoon. Sekoita kaurahiutaleet ja omenaraaste. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita huolellisesti. Mausta kanelilla ja vaniljalla, tai vaihtoehtoisesti kuivatuilla, hienonnetuilla mesiangervon kukilla. 

Pyörittele taikinasta pallosia, kierittele halutessasi vielä kaurahiutaleissa. Vaihtoehtoisesti voit hieman litistää pallosia ja kuivata kuivurissa tai 50-asteisessa uunissa (uunin luukku raollaan) raakakekseiksi.

--

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti