maanantai 23. helmikuuta 2015

Suklaapatukoita raakana

Rakas ystäväni tuli käymään viikonloppuna. Olimme sopineet, että joululahjojen vaihtelun sijasta annamme toisillemme aikaa. Niinpä sovimme kiireettömästä päivästä, jonka aikana tekisimme kaikkea kivaa ja olisimme yhdessä. Olemme molemmat myös raakaherkkujen ystäviä, joten viikonloppuun kuuluivat lähes sanattomasta sopimuksesta raakakestit. Yhtenä osiona herkkulistalla olivat suklaapatukat.

Testasin näitä ensimmäisen kerran Pyhäinpäivän tienoilla, kun illat olivat hämäriä, ja mieli teki jotakin makeaa. Resepti herkutteluun löytyi Detoxinista -sivulta. Seurasin ohjeistusta melko uskollisesti, tehden lähinnä pieniä säätöjä raaka-ainemääriin ja ulkonäköön. Nyt vasta kuitenkin muistin jakaa reseptin teillekin.Suklaapatukat

Karamellipohja
1 dl cashew-voita (Meillä moista myi esimerkiksi Punnitse ja säästä)
1 tl hunajaa
1 tl kookosjauhoja
ripaus suolaa

Karamellitäyte
10 pehmeää taatelia
2 tl cashew-voita
ripaus suolaa
1/2 dl vettä

Kuorrutus
1 1/2 dl kaakaomassaa
1 tl kookosöljyä
(1/2 tl hunajaa)

Tee ensin pohja sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperille noin 1,5-2 sentin paksuiseksi ja suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita levy pakkaseen jähmettymään. Sekoita sen jälkeen karamellitäyte: hienonna taatelit, lisää voi ja muut ainekset ja blendaa sileäksi.

Levitä karamellitäyte keksipohjan päälle ja työnnä koko komeus takaisin pakkaseen. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Sillä välin voit valmistaa suklaakuorrutuksen sulattamalla kaakaomassan ja kookosöljyn vesihauteessa. Jos et ole tottunut raakasuklaan voimakkaaseen makuun, voit halutessasi lisätä hieman hunajaa makeutta tuomaan. Tarkista siis kuorrutuksen maku ennen kuin valat sen keksipohjan ja täytteen päälle.

Ota pohja pakkasesta ja leikkaa siitä noin sormen paksuisia tikkuja. Levittele suklaakuorrutus tikkujen päälle. Itse raastoin sulan suklaan päälle vielä hieman kaakaomassaa hipuiksi. Pakasta vielä noin vartti ja nautiskele!

-AnnukkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti