perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hellyyttä iholle

Vasemmalla appelsiinisuklaan tuoksuinen pala on saanut värinsä australialaisista
savista (punainen ja musta), oikealla testikäytöstä selvinnyt pala au naturell.

Talvi on tunnetusti pitkä, pimeä ja kylmä. Usein se koettelee paitsi sinnikkäimmänkin suomalaisen luonnetta, myös ihoa. Pimeä vuodenaika tuokin usein tullessaan ritisevää kuivuutta ja kireyttä. Näitä (sekä toki muitakin talven lieveilmiöitä) voi karkottaa tehokkaasti varustautumalla positiivisella asenteella sekä kuorivalla hierontapalalla! Taistelu pimeyttä, kaamosmasennusta ja hilseilevän kuivaa ihoa vastaan on alkanut!

Kuoriva kosteusvoidepala 
Kosteusapala riittää useampaan käyttökertaan.


80 g kaakaovoita
80 g sheavoita
15 g manteleita
15 g riisiä
10 g adukipapuja
eteerisiä öljyjä

Hienonna mantelit, riisi ja pavut. Mitä karkeammaksi seoksen jätät, sitä kuorivampi hierontapalasi on. Oma herkän atooppinen ihoni kaipaili hyvin hellävaraista kuorintaa, joten ainesten täytyi olla todella silkkisiksi hienonnettuja.

Sulata kaakaovoi ja sheavoi vesihauteessa. Lisää joukkoon kuorivat ainekset, sekoita. Anna jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi sekoitellen aina välillä. Lisää haluamasi eteeriset öljyt. Minä käytin laventelia ja sitruunaa, mutta myös monet muut tuoksut toimivat upeasti. Valitse suosikkituoksusi tai hae innoitusta aromaterapian puolelta.

Anna seoksen jäähtyä edelleen ja sekoittele välillä, jotta kuorivat ainekset eivät painuisi astian pohjalle. Kun seos alkaa jähmettyä hieman ja muuttua hieman vähemmän läpinäkyväksi, on aika siirtää se muotteihin. Esimerkiksi erilaiset silikoniset leivosmuotit toimivat tässä erinomaisen hyvin. Muista hieman koputella muotteja pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat katoaisivat. Sen jälkeen muotit voi siirtää pakkasen puolelle jähmettymään kunnolla. Itse usein myös säilytän ylimääräiset palat pakkasessa odottamassa käyttöä, sillä ne säilyvät siellä huoneenlämpöä paremmin. Pala on valmis käytettäväksi heti kun se on kyllin jähmettynyt.

Palaa voi käyttää suihkussa eli pesun jälkeen hierot sitä ihollesi, suihkuttelet hieman lämpimällä vedellä ja kuivaat itsesi. Pala paitsi hieroo, myös jättää ihosi valmiiksi kosteutetuksi, joten tarvetta rasvaukselle suihkun jälkeen ei ole. Voit myös käyttää palaa kosteusvoiteen tapaan suihkun jälkeen kostealle iholle, mutta tällöin kannattaa kuorivat ainesosat tipauttaa pois reseptistä. Ihania suihkuhetkiä!

-Annukka

2 kommenttia:

  1. Kaunis kukkanen! Mistä olet hankkinut noita australialaisia savia? Olen usein haikaillut niiden perään, kun olen lukenut Marien reseptejä, mutta oma kokeilu on tyssännyt ainesten puuttumiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Australialaisia savia löytyy välillä Saippuapajan ja Pienen tuoksukaupan valikoimista (tällä hetkellä tosin ei näyttäisi löytyvän kummastakaan). Kannattaa tiedustella, niin voivat kenties tilata erän valikoimiinsa. -Lily

      Poista