torstai 12. maaliskuuta 2015

Minulta teille

Välillä tuntuu, että blogin kirjoittaminen takkuaa ja ideat jumittavat mielen syövereissä. Inspiroivia ideoita ei tahdo mitenkään saada blogiin asti, aloittamisen kynnys tuntuu korkealta ja kaikki mieleen juolahtavat sanat vääriltä. 

Toisinaan sitä unohtaa itsekin, että myös tänne blogiin kirjoittaminen on luovaa työtä, eikä sitä voi määrättömiin itsestään pakottaa esiin. Luovuuden puuskaan tulisikin tarttua entistä tarmokkaammin sen iskiessä ja kirjoittaa silloin varastoon kaikki, mikä sillä hetkellä tuntuu sanomisen arvoiselta. Itsesensuuria voi harjoittaa myöhemminkin. 

Vietin viime viikonlopun itse reissussa, Suomen Orkideayhdistyksen järjestämällä päiväretkellä Tallinnaan. Vierailimme retken aikana Tallinnan kasvitieteellisessä puutarhassa orkideanäyttelyssä. Näyttely oli samalla myös myyntitilaisuus, joten kotimatkalle lähdimmekin monta euroa köyhempänä, mutta kasveja ja kokemuksia rikkaampina. 


Koska retkiseurueessa oli mukana itseni lisäksi myös Maija, tulemme varmasti kirjoittelemaan orkideoista ja retken kokemuksista myöhemmin Viidakkokirjeiden puolelle. Siis mikäli (eli kun) kirjoittajablokkini lähiaikoina väistyy...


Juuri nyt minua kutkuttaisivat hieman omaan erityisosaamiseeni liittyvät aiheet: biologia, ekologia ja ympäristöjutut. Haluaisitteko kenties kuulla niistä jotain erityistä? Vaikkapa erilaisiin ekosysteemeihin liittyviä juttuja tai yleisempää pohdintaa? Luonnonkasvien lajiesittelyjä? Ilmastonmuutosta, maaperän happamoitumista kaivostoiminnan seurauksena? Vesistöasiaa?

Sana on vapaa, kertokaa mielipiteenne!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti