tiistai 14. huhtikuuta 2015

Viemärit auki

Kun muutimme nykyiseen asuntoomme, kylppärin viemäri ei tahtonut olla kaverimme. Se veti aina muutaman päivän tai viikon, sitten sitä täytyi vauhdittaa karhupumpulla tai voimakkaalla vedenpaineella jollei tahtonut seisoskella nilkkasyvyisessä vedessä suihkussa ollessaan. Myös monet käyttämäni öljypohjaiset kuorinnat tuntuivat tuovan viemäripoloiselle oman lisähaasteensa. Kyllästyttyäni rassaamaan viemäriä kuntoon viikon välein, päätin kokeilla millaisia kemiallisia puhdistajia voisin valmistaa itse.

Ruokasoodaa
Laiskan viemärin vauhdittaja

pari litraa kiehuvaa vettä
1 dl ruokasoodaa
2 dl etikkaa

Ensimmäisenä avasin viemärin kannen ja kaadoin noin litran kiehuvaa vetää laiskasti vetävästä viemäristäni alas. Sen jälkeen kaadoin viemäriin noin desin ruokasoodaa. Annoin sen lillua viemärissä muutaman minuutin valkoisena mattona. Jatkoin puhdistusta kaatamalla päälle noin 2 dl etikkaa ja saman verran kiehuvaa vettä. Seurauksena oli paljon iloista vaahtoa ja kuplimista. Seos pysyi kuitenkin kohtalaisen nätisti viemärissä, eikä minun tarvinnut paeta paikalta. Tämän annoksen annoin vaikuttaa noin vartin. Sitten kaadoin päälle viedä yhden satsin kiehuvaa vettä.

Käsittelyn jälkeen viemäri on vetänyt ongelmitta, eikä jokaviikkoista rassaustuokiotamme ole tarvittu. Toki mikäli viemäri tekee täyslakon, tämä voi olla turhan heppoinen ratkaisu yksinään siivittämään yhteiseloa. Yleishuoltoon ja viemärin toiminnan ylläpitoon sitä voin kuitenkin lämmöllä suositella.

-Annukka

1 kommentti:

  1. Tuo onkin mukavan turvallinen vaihtoehto :) Jos vielä tökkii, niin kaada desin verran saippualipeääsi ja perään vettä, niin pitäisi puhdistaa viimeisetkin tukokset.

    VastaaPoista