torstai 18. kesäkuuta 2015

Villi vuosi vauhdissa!


Kesäinen voikukka.
Viime vuosi oli aikamoista hullunmyllyä meidän molempien elämässä, eikä nyt puoliväliin kääntyvä kuluva vuosikaan ole tuntunut hidastavan tahtia. Tänä vuonna olemme kuitenkin saaneet nauttia voittopuolisesti positiivisistakin asioista, eikä arkea olekaan varjostanut jatkuva epävarmuuden ja ahdistuksen ilmapiiri. 

Vuosi on ollut myös villiyrttien nousun aikaa. Koemme, että suuri yleisö on viimein kiinnostunut ihanista luonnon antimista, joita valtamediakin on nostanut esiin pitkin kevättä kiitettävästi. On erilaista tunnistustestiä ja reseptiarkistoa. Onpa pieneksi hitiksikin noussut Suomen Luonnon Villivihannekset -mobiilisovellus, jota yrttiretkillä ja -kursseilla käyneet ovat kehuneet varsin toimivaksi.

Vuohenputki-porkkanakuppikakku on tämän kesän suosikkejani!

Kevään ja alkukesän antoisimpia tilanteita ovatkin olleet kohtaamiset samanhenkisten ihmisten kanssa. Kouluttajana on mahtavaa jakaa itselle jo ihan huomaamatta arkipäiväistynyttä tietotaitoaan arvokkaana uutena oppina muille. Samalla saa aina itsekin myös uusia vinkkejä ja näkemyksiä, sekä kiperiä kysymyksiä, jotka herättävät pohtimaan asioita toisinaan yllättävistäkin näkökulmista. 

Ihanat valoisat kesäillat ja herkän kauniit kukkaniityt. Mieli lepää.

Eilisellä Ladun Majan koko perheen yrttiretkellä oli erityisen palkitsevaa nähdä mukana olleiden lasten into ja kiinnostus luontoa kohtaan. "Äiti, täällä näitä hyviä kuusenkerkkiä on!", "Mikä kasvi tämä on, voiko tätä syödä?" ja "Tämä on hyvää." olivat mieltä lämmittäviä lausahduksia. Kaikkia kasveja ei tämä "yrttitätikään" tiennyt suoralta kädeltä, mutta sellaista luonnossa seikkailu on: aina tulee vastaan uusia asioita!

Kohti auringonnousua ja luontoseikkailuja!
Tänään vuorossa onkin jo juhannuksen viettoon karkaaminen, iltapäivällä suunnistamme autolastillisen kera kohti aivan toisenlaisia maisemia, Itä-Suomeen aivan rajan tuntumaan. Viikonloppuun mahtuu siis varmasti upeita luontoelämyksiä, villiyrttejä ja ennen kaikkea paljon, paljon rentoilua hyvän seuran, hyvän ruoan sekä tietysti hyvän kirjan parissa.

Viettäkäähän kaikki rentouttavaa juhannusta ja muistakaa, että luonnon aarreaitta tarjoaa monipuolisia herkkuja juhlapöytään!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti