sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Leipää padassa

Padassa tehty leipä näyttää kauniilta.

Viikonloppujen todo -listani ruokakokeilut jatkuvat. Nyt vuorossa oli jo pitkään mielessä ollut taannoinen ruokablogihitti, pataleipä. Tätä maailman helppotekoisimmaksi ja herkullisimmaksi ylistettyä leipää kun ei ole jostain syystä tullut vieläkään tehtyä. Ehkä leivän teko harvemmin putkahtaa mieleen edellisenä iltana, jolloin taikina olisi syytä laittaa kohoamaan...

Nyt sain kuitenkin mieleeni tämän leipäohjeen hyvissä ajoin, josten googlailin hieman reseptejä ja päädyin kokeilemaan Cebicin keittiössä -blogin simppeliä ohjetta. Vaihdoin pari desiä vehnäjauhoja ruisjauhoiksi, mutta muutoin seurasin harvinaisen uskollisesti reseptiä. 

Lämmintä leipää sunnuntaiaamupalapöytään.

Ja millaista leipää saimmekaan, taivaallista! Hitaasti yön yli kohottaminen tuo taikinaan upean maun, padassa kypsennys rouskuvan rapean kuoren ja ihanan muhevan sisuksen. Leivästä meni heti aamupalalla puolet, enkä usko toisenkaan puolikkaan kovin montaa päivää näkevän...

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti