lauantai 12. joulukuuta 2015

12.

Hoitavaa viikinkisalvaa.

Islannin tuliaisinani ostin paikallisen Purity Herbs -luonnonkosmetiikkamerkin Viking Balm -voidetta. Tämä upean hoitava ihmeaine on toiminut pitkin syksyä niin yövoiteena, kuivien kynsinauhojen ja kantapäiden elvyttäjänä kuin pienten nirhaumien ja kutisevan ihon taltuttajanakin. 

Niinpä päätin valmistaa oman karvalakkiversioni voiteesta siskolleni lahjaksi, kärsiihän hän talvisin atooppisesta kuivan kutisevasta ihosta. Ensi kesäksi suunnittelen oman "viikinkisalvayrttisekoituksen" keräämistä, nyt tosiaan voiteesta tuli tehtyä pelkistetympi propolisuutteella terästetty versio.


Viikinkisalva

manteliöljy 40g
mehiläisvaha 15g
propolisuute 10 tippaa
ruusunmarjan siemenöljy 2g
e-vitamiini 1g
eteeriset öljyt:
laventeli 4 tippaa
teepuu 2 tippaa
piparminttu 2 tippaa

Lämmitä paksupohjaisessa kattilassa (tai vesihauteessa) manteliöljy ja sulata joukkoon mehiläisvaha. Anna jäähtyä hieman, kunnes mehiläisvaha alkaa jähmettymään astian pohjalle ja reunoille. Sekoita huolella joukkoon loput ainekset. Mikäli salva tuntuu mielestäsi liian paksulta, voit ohentaa sitä varovasti pienellä määrällä manteliöljyä. 

Ohjeen annoksesta tulee noin 60ml purkillinen salvaa. Vedetön salva säilyy hyvin, mutta halutessasi voit myös lisätä mukaan haluamaasi (ekosertifioitua) säilöntäainetta. 

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti