torstai 17. joulukuuta 2015

17.

Itse tehtyä hoitoainetta ja shampoota. Jouluun sopivasti piparmintun tuoksuisena...

Teimme yhdessä ystäväni kanssa joululahjoja tällä viikolla. Koska nämä lahjat eivät ole menossa omalle lähipiirilleni, uskallan niistä täällä kertoa jo teillekin näin ennen joulua. Kosmetiikkatehtaalla valmistui siis shampoota ja hoitoainetta, molempia reippaat erät. Tehdessä ihastelimme molemmat sitä, kuinka sekä shampoon että hoitoaineen raaka-aineiden määrä oli yhden ja kahden käden sormilla laskettavissa. 

Ekokosmetiikassakin kun on tyypillisesti paljon raaka-aineita ja sertifikaatista riippuen vaihtelevan määrän tulee olla luonnonmukaista. Eri sertifikaattien laatuvaatimuksista voi lukea lisää Annukan taannoisesta postauksesta ja ihanan hiustenhoitoaineen resepti puolestaan löytyy tästä. Tällä kertaa tosin valmistimme hieman juoksevampaa hoitoainetta lisäämällä nestettä jäähtyneeseen hoitoaineeseen, kunnes saimme halutun paksuisen lopputuloksen. Lopulta sekä shampoo että hoitoaine sai käyttöikää lisäämästämme ECOCERT-sertifioidusta säilöntaineesta.

-Lily4 kommenttia:

 1. Onko shampooresepti salaisuus, vai jakaisitko senkin kanssamme?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän toki, shampoo on tehty Pienen tuoksukaupan shampooainessivujen mahtavaa reseptiä mukaillen! -Lily

   Poista
 2. Hei! Olen lueskellut kotikosmetiikan blogeja tässä viime aikoina ja löysin tänne. Ihania ohjeita! Tuli himo kokeilla tätä(kin)itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, todella mukavaa että olet liittynyt lukijoihimme, tervetuloa! Oman kosmetiikan teko on tosiaan yllättävän helppoa ja siihen jää helposti 'koukkuun'... ;-) -Lily

   Poista