maanantai 21. joulukuuta 2015

21.

Mmm, kakkua...

Jouluherkuista itselle perinteinen leivonnainen, englantilainen hedelmäkakku, ei ole se tyypillisin joululeivonnainen täällä Suomessa. Lapsuudesta tuttu herkku tuo kuitenkin itselleni joulutunnelmaa ja pesee omassa herkkupöydässäni taatelikakun aivan sata nolla!

Tänä vuonna testasin tätä reseptiä. Hedelmät marinoin appelsiiniliköörissä ja kakun kostutin vielä kypsänä mantelilikööri-vesiseoksella (2 rkl likööriä ja 1/2dl vettä). Tämä kakku on parhaimmillaan, kun se saa maustua viileässä muutaman päivän ennen tarjoilua.

-Lily

P.S. Kakun paistoin tietysti kuivakakkurengasvuoassa, mutta taikinasta jäi pieni ylijäämä josta tuli leipävuoassa kuvaan päässyt maistelukakkunen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti