keskiviikko 23. joulukuuta 2015

23.

Jouluherkkujeni suosikkeja ovat erilaiset kalat. (kuva Ville Salonen)

Joulu, ja sen myötä myös yhdessä herkuttelu, lähestyvät kovaa vauhtia. Itse pidän kovasti ruoanlaitosta, erilaisten makuyhdistelmien kokeilemisesta ja pyrin kiinnittämään huomiota myös raaka-aineiden alkuperään sekä ekologisuuteen. Niinpä kokosin teille muutaman herkullisen ehdotelman jouluruokaostoksille, mikäli joku vielä pähkäilee ostoslistan kanssa...

Joulumenu

Välipäivien makuyhdistelmiä





Nauttikaahan jokainen omista jouluherkuistanne!

-Lily

2 kommenttia:

  1. Maitohorsmakeittoa en ole kokeillut, vaikka käytämme paljon villiyrttejä. Mielenkiintoisia reseptejä. Olen kaivannut trendikkyyttä villivihanneksiin, ajan henkeä. Viime kesänä yksi vanha käännös oli hyvä saada suomeksi. Ruotsalainen kirja, joten ei liian eksoottinen meille. Sen vika oli, että esiteltyjä lajeja ei saa samaan aikaan, vaikka se oli tarkoitus. Siis samassa ohjeessa. Ja hyvä edes, että jotain suomennetaan englantilaisten ruukkukasvioppaiden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän on kaikeksi onneksi ilmestynyt monta upeaa kotimaistakin villiyrttikeittokirjaa. Esimerkiksi Kivimetsien Hulluna Hortaan, Tallbergin kirjat, Jouni Toivasen Viettelevät villiyrtit...
      Saatavuusongelma tietysti on aina mielessä, kun yrttikausi on meillä niin lyhyt. Senpä takia yrttien säilöminen talteen onkin näppärää! -Lily

      Poista