keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9.

Joululahjoja antaessa itselle suurta iloa tuo ajatella lahjan saajan iloa.

Joka vuosi joulun alla kaupat täyttyvät lahjaostoksilla tuskailevista, talvivaatteissa hikoilevista ihmisistä. Itse saan joululahjoista eniten iloa, jos ehdin miettiä ajatuksella, mitä kukin lahjan saaja eniten arvostaisi. Suuri ilo lahjoja valitessa ja pakatessa tulee siitä, kun tietää jo etukäteen saajan olevan ilahtunut sisällöstä. Lahjojen valintaa olen aiemminkin pohtinut täällä blogissa.

Lahjan ei myöskään tarvitse oletusarvoisesti olla
suuri tai kallis ilahduttaakseen saajaansa.
Tänä vuonna olen ollut vielä itselleni poikkeuksellisen hyvissä ajoin liikkeellä ja onnistunut ostamaan jo suuren osan lahjoista. Lahjoja ostaessa olen miettinyt sen eettisyyttä ja pyrkinyt suosimaan paikallisia, kotimaisia tuottajia. Kaikki antamani lahjat eivät myöskään ole suinkaan aineellisia lahjoja. 

Lahjojen paketoiminen on toinen pohdintaa ja pähkäilyä aiheuttava aihe. Paketeista saa kuitenkin pienellä vaivalla paljon ekologisempia tinkimättä silti niiden ulkonäöstä. Lahjapakkauksiin ehdin taannoin syventyä tässä postauksessani. Tänä jouluna osa antamistani lahjoista pääsee myös matkaan hauskoissa uudelleen käytettävissä ja jäljitettävissä Wrapsack -pakkauksissa. Jännittävää!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti