sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lukulista

Elämä. Joskus se pitää hyvänä ja on lempeä. Hymyilee, hellii ja näyttää parhaat puolensa. Joskus se heittelee ja irvistelee, pui nyrkkiä risteyksissä ja murjottaa. Usein se on jotakin näiden kahden ääripään väliltä. Tasaista, täynnä pieniä onnen hetkiä ja arkiharmeja. Tavallinen arki myös usein imaisee mukaansa. Heräillään aamulla, käydään töissä, lötkötellään ja seikkaillaan illalla perheporukalla. Tehdään ruokaa, lenkkeillään, nauretaan pinossa sohvalla, käydään kaupassa, metsästetään kirpparilta talvitakkia, etsitään visaista geokätköä, käydään harrastuksissa. Tasaista, harmaata, onnellista ja joskus onnetontakin.

Käsitöitä, kasveja ja hidastuksia
Itselläni nämä elämän poukkoilut ovat vähentäneet myös aikaani istuskella koneen äärellä. Sen sijaan, että lukisin blogiartikkeleita huolellisesti koneelta teekupin kanssa, ahmaisen pari pikaista juttua puhelimen näytöltä jonottaessani vuoroani virastoon. Silmäilen uutisotsikot, kuuntelen kavereiden juttuja. Töiden puolesta seuraan sentään aktiivisemmin ja syvällisemmin ympäristöpuolen uutisia. Koneen äärellä vietetyt hetket ovat kuitenkin vähentyneet ja puhelimetkin menevät meillä parkkiin illaksi kotosalla. Valitsen mieluusti lapsen kanssa jutustelun, kokkailun, käsityöt tai ulkoretken nettimaailman edelle harvempina joutohetkinäni. Enkä osaa tästä olla edes pahoillani.

Tämä suunta on heijastellut myös blogimme puolelle. Aiemmin vakaana pysynyt kahden jutun viikkotahti on hiipunut "jos nyt edes se yksi juttu viikossa ehtisi" -yritteliäisyydeksi. Koetamme jatkossakin kirjoitella ylös ajatuksiamme, reseptejämme ja kuulumisiamme edes tällä hitusen harvennetulla tahdilla.

Tätä hiljaiseloa paikkaamaan kokosin teille listaksi muutamia blogeja, joiden juttuja seurailen itse säännöllisen epäsäännölliseen tapaani. Toivon, että löydätte niistä samaa iloa ja riemua kuin minäkin!


Retkipaikka
Tämä lienee suurimmalle osalle teistäkin tuttu sivusto. Jollei, suosittelen tutustumaan ripeästi. Retkipaikan poppoo kulkee maatamme ristiin rastiin ja kokoaa blogin puolelle raportteja eri retkikohteista. Itsekin olen löytänyt useita pienempiä ja huonosti tunnettuja retkikohteita sivuston kautta. Sivustolta saa myös oivan käsityksen siitä, soveltuuko kohde esimerkiksi lapsille tai liikuntaesteisille.

Yellow mood
Silloin kun tekee mieli tehdä jotakin raakaa, kannattaa aina kääntyä Hannamarin puoleen.Inspiroivia ruokaohjeita ja järjettömän kauniita kuvia.

Signaturelli
Tekeekö mielesi tehdä itse kosmetiikkaa? Signe kokeilee ennakkoluulottomasti erilaista kotikosmetiikkaa ja jakaa auliisti huokailuttavan ihanan kuuloisia reseptejään eteenpäin.

Muut bloggaajat ovat antaneet hurjasti ideoita kotikosmetiikkaan

Sirpan luontoblogi
Blogi on minulle uusi tuttavuus, mutta Sirpan kepeys sanankäyttäjänä on ilahduttanut minua. Myös tekstien tyyli, joka kulkee tietokirjamaisen tarkan ja tunnelmallisen maalailevan välissä on kutkuttava.

Erään planeetan ihmeitä
Maija oli jo opiskeluaikoinaan luotettava tietopankki, joka tuntui muistavan kaiken lukemansa ikuisesti jälkikäteen. Jos siis ikinä huomasi pohtivansa jotakin outoa luonnonilmiötä tai tai pulmaa, kannatti murhe kiikuttaa aina Maijalle, se mokoma tiesi aina kaiken kaikesta. Nykyisin tiedetoimittajana toimiva Maija pitää muiden puuhiensa ohella tiedeblogia, joka ilahduttaa aihepiirien laajuudella sekä leppoisalla kepeydellä. Harvoin asiatekstin lukemin on näin vaivattoman kevyttä!
(Meillä on muuten vielä tammikuun ajan museolla meneillään Maijan taidetta esittelevä paleonäyttely, saa tulla ihmeessä ihastelemaan. Niin minäkin teen joka päivä).

Puutalobaby
Kristan blogi on ilahduttanut minua jo vuosien ajan kepeydellään, huumorillaan ja ihanalla otteella kaoottiseksikin äityvän lapsiperhearjen keskellä. Lempeän pohtivaa, nurinkurista ja hulluttelevaa menoa, johon varmasti jokainen vanhempi samaistuu. Krista ottaa usein myös erilaiset eettiset ja ekoaiheet lähempään tarkasteluun lapsiperheen arjessa ja tekee sen tyylilleen tyypillisen pohtivaisesti.

Metsämaja
Metsämajaan sukeltaessa tuntuu aina, että aika hidastuu. On vain vapaana kulkeva hengitys, luonnon kauneus sekä hitaana virtaava aika. Terapeuttinen ja rauhoittava lukupaikka siis.

Mitä blogeja minun kannattaisi ehdottomasti lisätä jatkossa lukulistalleni?

-Annukka


2 kommenttia: