lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuosi käyntiin vegesti

Jouluherkutteluihin leipomani jouluhalko sai koristeikseen
pieniä sokerihiiriä...
Joulua viettäessä parempi puoliskoni lähti muutaman kaverinsa kanssa mukaan vegehaasteeseen. Siinä tammikuu vietetään kasvissyöjänä. Oman kasvissyöjästatuksensa sai itse määritellä, joten puoliso lähti lakto-ovovegelinjalle.

Itse en innostunut mukaan, sillä taannoinen lihaton lokakuu -kokeilu sekä erilaiset herkkulakot sun muut ovat opettaneet minulle, että en ole kovin hyvä totaalikieltäytyjä. Tammikuun vegehaasteessa olen kuitenkin sen verran mukana, että yhteiset ilta- ja viikonloppuruokailumme ovat vegeä. Niin pääsen mukaan treenailemaan kasvisruokareseptejä samalla, kun voin vielä lounaalla pistellä poskeeni lihapyöryköitä tai uunikalaa - mikäli sellaista tekee mieli!

Miksi sen pihvin vain pitää olla niin maistuvaa?!
Vegeruokavalio, ja jopa kasvisten lisääminen sekaruokailijan lautaselle, on hyväksi niin terveydelle kuin ympäristöllekin. Tasaisin väliajoin toivon kuuluvani niiden ihmisten joukkoon, jotka eivät juuri välitä lihasta ja syövät sitä lähinnä tavan vuoksi. Minulle liha on maistuvaa herkkua, jota olen pyrkinyt omassa ruokavaliossani nostamaan sen ansaitsemalle huomiolle: laadukasta, lähellä tuotettua, riistaa ja sisävesikaloja mahdollisuuksien mukaan. Arkisen makaronilaatikon sekä  monen muun jauheliharuoan lihan voi hyvin korvata esimerkiksi quornilla tai muilla kasviksilla maun tai koostumuksen siitä juurikaan kärsimättä.

Kakkuja voi onneksi leipoa huoletta näin tammikuussakin, kunhan jouluherkutteluista
ehtii vierähtää muutama viikko!

Katsotaan, miten tammikuu etenee ja kuinka paljon lopulta tulee itse syötyä sitä lihaa. Eilen tuli kokeiltua parmesaani-porkkanapihvejä perinteisen uuden vuoden perunasalaatin kera, itsellä oli myös Lehtolan herkullista bratwurstia lautasella. Lähipäivien ruokalistalta löytyy myös Sysmän viljapihvejä ja tsatsikia, raaka-aineissa odottelevat vuoroaan kylmäsavutofu sekä kasvislasagne. Vinkkejä maistuviin vegeherkkuihin otetaan ilolla vastaan!

-Lily

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogin vähän aikaa sitten. Mielenkiintoisia juttuja täällä! Ajattelin itse testata loppuviikosta nokkoskastiketta pastalle kuivatusta nokkosesta. Saa nähdä tuleeko millaista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja tervetuloa blogin pariin! :-) Onnistuiko nokkoskastike? -Lily

      Poista