torstai 10. maaliskuuta 2016

Nopea arkicurry

Ulkonäöltään quorn-kuutior muistuttavat lähinnä broilerinlihaa.

Tiedättehän ne päivät, jolloin hommat venyvät, ruokakauppaan ei ehdi tai jaksa, nälkä vaivaa ja kotonakin odottaisi ties mitkä kotityö- tai harrasteprojektit? Sellaisina päivinä pelastaa nälkäisen ja kiireisen ihmisen tämä helposti ja nopeasti valmistuva curry. Sen valmistamisessa kestää suunnilleen yhtä kauan, kuin riisillä kestää kypsyä.

Lempeä quorncurry
Quorncurrya kera kera pinaattiriisin.

3-4 annosta

1 sipuli
1rkl voita (tai öljyä)
1/2tl kurkumaa
1/2 -1tl garam masala -mausteseosta
(ripaus chilijauhetta)
2tl ruokosokeria
2dl kookosmaitoa
1 pussillinen quorn-kuutioita
ripaus suolaa

Kuori ja pilko sipuli. Sulata paistinpannulla voi ja lisää pannulle mausteet. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes mausteet rupeavat tuoksumaan. Lisää sipuli ja ruokosokeri, kuullota viitisen minuuttia kunnes sipulit ovat muuttuneet hieman läpikuultaviksi. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Lisää joukkoon lopuksi quorn-kuutiot ja anna lämmetä noin viisi minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoile riisin kanssa.

--
Mukavaa ja hieman helpompaa arkea tämän reseptin myötä!
-Lily

2 kommenttia:

  1. Nyt on pakko tunnustaa, että oli aukko sivistyksessä...en ollut koskaan kuullutkaan quornista. Mutta täytynee kokeilla joskus, jos täällä vain kaupasta löytyy tuota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Quorn on todella monikäyttöistä ja sitä saa useassa eri muodossa. Oma suosikkini on nugetit, jotka päihittävät mennen tullen kanasta tehdyt versiot! -Lily

      Poista