perjantai 18. maaliskuuta 2016

Siemeniä, silmuja, taimia ja pistokkaita

Viimeksi äidillä kyläillessäni huomasin syreenipensaasta taittuneen kaksi oksaa. Nyt ne versovat sisällä maljakossa...

Varmoja kevään merkkejä on ainakin omalla kohdallani (sen lisäksi, että jostain syystä ikkunat näyttävät yhtäkkiä kovin törkyisiltä) on kasvi-innostuksen kohoaminen aivan uusiin sfääreihin. 

Omaa huonekasviviidakkoa tulee karsittua ja hoidettua ottamalla pistokkaita vähän yhdestä sun toisestakin kasvista. Kauppareissuilla askeleet vievät siemenhyllyille ja kotiin tulee raahattua kaikenlaista oksaa ja varpua luonnosta: onhan kehittyvien vaaleanvihreiden lehtien seuraaminen yksinkertaisesti ihanaa!

Kevät innostaa huonekasvitkin kukkimaan. Kaikkien kukat eivät tosin ole, no, yhtä näyttäviä.


Tänä vuonna suunnittelen taas harrastavani palstaviljelyä muutaman kesän tauon jälkeen. Palstalle ei onneksi ole näillä näkymin tulossa mitään järkyttävän pitkää esikasvatusta vaativaa, joten parempi puolisko voi huokaista helpotuksesta: kaikki loputkin vapaat tasot eivät ole vuorautumassa taimiruukuilla. Ehkä ihan muutama vaan...

Palstalle aion istuttaa kokoelman erilaisia kesäkukkia leikkokukkien toiveessa, sekä tietysti luottokasviani kesäkurpitsaa. Myös yrtit ja peruna ovat istutuslistalla. Hyviä perunalajikkeita saakin vinkata!

Kesä ja kesäkukat.

Ensi kuussa vuorossa on myös vähän radikaalimpi kasviharrastus. Suunnitelmissa on nimittäin sissi-istutukset ja erilaisten siemenpommien testaaminen. Viime keväänä menestys oli aika heikko, joten tänä vuonna ajattelin kokeilla erilaisia ratkaisuja siementen esi-idättämisestä erilaisiin siemenpommimateriaaleihin. Näistä lisää, kunhan kevät ja sissi-istutusunelmat etenevät.

Saisiko olla lasillinen pistokkaita?


Osa huonekasveista on päässyt jo kevätfreesaukseen, mutta valtaosa odottaa sopivia säitä ikkunanpesulle. Onhan ikkunoiden edessä asustavat kasvit samalla kuitenkin siirrettävä, joten näppärästi joutavat ikkunoiden pesun ohessa suihkuun ja mullanvaihtoon. Eikös?

-Lily

4 kommenttia:

 1. Noin mäkin aina sanon perheelle: taimiruukut eivät tänä vuonna valtaa kaikkia vapaita aurinkoisia pintoja meidän talosta. Mutta jotenkin niitä vaan tulee, varsinkin koulimisvaiheen jälkeen purkkia ja purnukkaa löytyy, ennenkö pääsen istuttamaan taimia pihalle. Iloa kevään kasvatuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no saapa nähdä miten käy lopulta... ;-) -Lily

   Poista
 2. Voimia ja työn iloa! Kerrohan taas lisää, miten taimet ja sinä jaksatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, kuulumisia onkin taas tulossa lähiaikoina lisää. -Lily

   Poista