keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kookoskerroskakkua

Pöytä on katettu raakaherkuilla.


Vietimme Kuusan Marttojen kanssa raakakakkuiltaa. Ripeät ja tehokkaat martat saivat pöydän täyteen herkkuja ennätysajassa, joten pääsimme maistelemaan herkkuja huolella. Yksi resepteistä oli yhteistuumin ylitse muiden: ihanan raikas ja täyteläinen kookos-mangokerroskakku nimittäin!

Tämä suosikkikakku on mukaelma Annukan tyrnikerroskakusta ja se on täysin vegaaninen raakakakakku. Jopa pähkinäallergiset voi huomioida kakkua tehdessä korvaamalla pekaanipähkinät vaikkapa mulperimarjoilla.


Kookos-mangokerroskakku

pohja: 
2dl pekaanipähkinöitä
2dl mulperinmarjoja

kookoskerros: 
1 kookosmaitotölkki (400ml)
1½rkl chia-siemeniä
2 - 3 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

mangokerros:
1 kypsä mango
1rkl chia-siemeniä
(juoksevaa hunajaa)

Murskaa pekaanipähkinät ja mulperimarjat sauvasekoittimella tai blenderissä. Painele tiiviisti pienen irtopohjakakkuvuoan pohjalle (pohjan voi halutessaan vuorata kelmulla, helpottaa kakun irrottamista vuoasta) ja nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.

Hienonna chia-siemenet huhmaressa. Avaa kookosmaitotölkki varovasti pohjasta ja valuta kirkas kookosvesi astiaan. Lisää hienonnetut chia-siemenet ja sekoita huolellisesti. Turvota siemeniä hetki ja sekoita sitten joukkoon kookostölkin loppu sisältö sekä hunaja. Mausta ripauksella suolaa. Lusikoi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin 15 minuutiksi. 

Hienonna päällimmäiseen kerrokseen tulevat chia-siemenet huhmaressa. Kuori mango ja soseuta se sauvasekoittimella tai blenderillä. Sekoita joukkoon huolellisesti chia-siemenet, sekä halutessasi hunajaa makeuttamaan. Lusikoi jo hieman hyytyneen kookoskerroksen päälle vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli ennen tarjoilua, mikäli millään maltat.
--

Vadelmainen versio kakusta hävisi myös nopeasti parempiin suihin...

Tämä kakku on todellakin suussasulavaa: kurssin jälkeen innostuin tekemään kakun perjantaina viikonloppukylään saapuvaa ystävää varten ja sunnuntaina teimme jo toisen kakun. Vaihdoimme päällimmäiseen kerrokseen mangon tilalle pari desiä kotimaisia pakastevadelmia ja täytyy sanoa, että vadelmaversiokin oli herkkua!

-Lily

3 kommenttia:

  1. Molemmat näyttävät ja kuulostavat tosi herkullisilta! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa testata reseptiä! Ja kerro toki, miten muut hedelmät tai marjat toimivat, jos päädyt kokeilemaan ihan uusia makuja..? -Lily

      Poista
  2. Kakku kuulostaa ja näyttää herkulliselta, sitä on kokeiltava.. Kiitos ohjeesta Lily.

    VastaaPoista