torstai 26. toukokuuta 2016

Kerkkien aikaan

Poimulehti on kaunis sekä lautasella että maljakossa.
Nyt eletään villiyrttien ja -vihannesten yltäkylläisintä satoaikaa. Ihanat poimulehdet, vuohenputket, nokkosvauvat ja siankärsämöt ilahduttavat tienposkissa ja kannustavat lähtemään yrttienkeruuretkille. 

Opastettuja yrttiretkiä olen pitänyt täällä Jyväskylässä kysynnän mukaan, viimeisimpänä tulossa on nyt ensi maanantaina retki Laajavuoren maisemissa

Myös muualla Suomessa retkiä ja kursseja villien herkkujen parissa piisaa. Annukka järjestää Forssan Luonnonhistoriallisella museolla maksuttoman villiyrttipäivän kesäkuun puolella. Opastusta Etelä-Suomessa sekä Joensuun alueella tarjoilee muun muassa Hortoilu

Kaakkois-Suomessa puolestaan on mahdollisuus pätevöityä Annin johdolla yrttineuvojaksi Jaakkiman kristillisellä opistolla Ruokolahdella. Neuvojakoulutuksia ei ole kovin usein tarjolla, joten tilaisuus kannattaakin käyttää hyväkseen!

Pirkanmaalla Ahlmanin opistolla tarjolla on yrttipoimijakurssi, jossa opetellaan muutama kauppayrtti näköislajeineen. Vastaavia poimijakoulutuksia järjestetään ainakin Rajamäellä. Ja vaikka omalla paikkakunnallasi ei olisikaan tiedossa luonnonyrtteihin liittyviä kursseja tai koulutusta, kannattaa aina esittää toiveita paikallisille kansan- sekä kansalaisopistoille.

Juuri nyt on paras aika aloittaa tämä ihana, terveellinen ja maistuva harrastus!

-Lily

4 kommenttia:

 1. Tulevina viikonloppuina myös Loimaalla Luontaisterapia ja Kansanvalistuskeskus Herbassa on luonnonyrttineuvojan peruskurssi, jonne olen menossa. Hieno ja jännittävä kurssi tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   kiitos menovinkeistä! Toivottavasti vinkit saavuttavat kiinnostuneita, linkkaa toki vielä sopivat nettilinkit, mikäli tapahtumat näkyvät jossain netissä? -Lily

   Poista
 2. Tein ohjeenne mukaan sekä kuusenkerkkäsimaa että kuusenkerkkäsiirappia. Sima on vielä kypsymässä, mutta siirapista tuli tosi hyvää! Kiitos reseptistä Lily ja Annukka!

  VastaaPoista