maanantai 9. toukokuuta 2016

Mansikka, mustikka, mesiangervo ja moni muu...

Kevätherkkua: vuohenputken nuoria versoja.
... makoisa villivihannes on nyt poimittavissa ja parhaimmillaan. Erilaiset yrttiretket, -koulutukset, -verkkokurssit ja -mobiilisovellukset tarjoavat kaikki omalta osaltaan apua yrttien tunnistamiseen ja ihanan keruuharrastuksen aloittamiseen. 

Täällä Keski-Suomessa me järjestämme (tällä hetkellä minun vetämänäni) retkiä ja kursseja sekä tilauskoulutuksia. Kevään yleisöretkikauden aloittaa nyt ensi perjantaina Flooran päivän yrttiretki Tourujoen varrella. Retkelle ovat erittäin tervetulleita aloittelevat luonnonkasveista kiinnostuneet ja retki sopii myös mainiosti koko perheen mukavaksi tekemiseksi. Muuta yrttioppia näillä seuduin voi hakea vaikkapa Annin Laukaan kansalaisopistossa vetämiltä Rikkaruohoista rikkausruokaa- ja Yrttipoimijakursseilta sekä Luontopalvelu Erätaipaleen villiyrttikursseilta. Muistakaahan siis keskisuomalaiset yrteistä innostuneet ilmoittautua mukaan sopivalle kurssille tai retkelle. Villit herkut ovat nimittäin juuri nyt parhaimmassa sesongissa!

-Lily

P.S. Seuraavassa postauksessa listataankin yrttikurssitarjontaa muualla, joten tulevista koulutuksista esimerkiksi Pirkanmaalla, Pohjanmaalla tai vaikkapa pääkaupunkiseudulla saa vinkata...

1 kommentti:

  1. Hyvä idea nuo kurssit ja luulenpa, että suosittuja ovat. Lappeenrannassa ainakin kurssitilan seinät pullistuivat osallistujien määrästä, kun martat järjestivät parin tunnin mittaisen tapahtuman luonnon yrttitarjonnasta.

    VastaaPoista