torstai 7. heinäkuuta 2016

Voimaa taukoihin

Minulla on usein ongelmana, että unohdan syödä. Kun uppoudun itsekseni johonkin mielenkiintoiseen projektiin, saatan huomata tuntien vierineen ja olon olevan epäilyttävän hutera. Tällöin vaistomaisena ratkaisuna on syödä lähes mitä tahansa käsillä olevaa tilanteen kohentamiseksi. Etenkin kodin ulkopuolella liikkuessa lopputuloksena onkin usein olosuhteiden armoilla ollessa kaikenlaisen epämääräisen napsiminen. Oloa nämä kohentavat yleensä vain hetkeksi.

Testieväät töissä
Selailinkin hieman erilaisia raaka- ja välipalapatukkareseptejä, kaivelin niistä sopivan yksinkertaisen sovellutuksen ja pyöräytin aamulla testierän. Näitä taidamme tehdä jatkossa säännöllisesti ja napata mokomia mukaan koko perheen minivaelluksellemme Ko

lille heinäkuussa. Jos patukoihin tahtoo lisää energiaa ja makua, päälle voisi lorotella vielä raidat vesihauteessa sulatetusta raakasuklaasta.

Taikinamassa valmiina levitykseen


Kauraiset välipalapatukat (noin 6 kpl)

1 banaani
1 dl pähkinäsekoitusta (minulla kaapista cashewia, pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä ja parapähkinöitä)
1 dl kuivattuja aprikooseja
ripaus kanelia, kardemummaa ja suolaa
1,5 dl kaurahiutaleita

Heitä blenderiin kaikki ainekset kaurahiutaleita lukuun ottamatta ja ajele massa sileäksi. Sekoita joukkoon hiutaleet. Taputtele uunipellille tai vuokaan noin 1-1,5 sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Taikina ei ihmeemmin elä paiston aikana eli sen voi huoletta taputella isollekin pellille haluamansa kokoiseksi.

Paista patukoita uunissa 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Omat ensikokeiluni olivat uunissa noin 25 minuuttia, mutta ne olisivat voineet olla vielä vähän kuivemmat. Ensi kerralla siis suoraan puoleksi tunniksi paahtumaan. Jätä levy jäähtymään ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Patukat kestävät säilytystä huoneenlämmössä.

Pohjataikinan olemusta saa helposti muokattua eri suuntiin. Esimerkiksi kuivempaa ja murenevampaa tekstuuria saa aavistuksen tahmaiseen patukkaan lisäämällä mukaan esimerkiksi kookosjauhoja. Kun saa mieluisan makuyhdistelmän aikaiseksi, patukoita on helppo valmistaa kerralla isompiakin annoksia.


-Annukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti