tiistai 4. lokakuuta 2016

Eläimellistä menoa

Oma kotieläinseuralaiseni Hedy-käppänä.
Tänään käynnistyy SEY:n kampanjoima Eläinten Viikko maailmanlaajuisella Eläinten päivällä. Tänä vuonna viikon teemana on hevosten hyvinvointi. Viikon aikana kiinnitetään erityistä huomiota hevostenpitoon ja siinä valitettavasti vielä esiintyviin epäkohtiin.

Viikon aikana voit osallistua antamalla kertaluontoisen rahalahjoituksen tai liittymällä pysyvämmin eläinsuojelukummiksi. Eläinten viikolla on myös omat Facebook-sivut, jota seuraamalla tuoreimmat uutiset pääsee ensimmäisenä lukemaan.

Koska minulla ei itselläni ole juurikaan kokemusta hevosista, vietän Eläinten Viikkoa lähinnä pienempien kotieläinten parissa. Juuri muutama päivä sitten Karajan löytöeläinkoti tiedotti Facebook-sivullaan pyyhkeiden, peittojen ja tyynyjen tarpeestaan. Myös kissojen raapimapuille on paljon kysyntää. Lahjoitustavaroita voi jättää Keljon, Seppälän ja Vaajakosken Musti & Mirri -liikkeisiin. Niinpä meiltä lähtee muutamakin iso kassillinen jo tovin kierrätystä odottaneita käytettyjä petivaatteita ja pyyhkeitä kodittomien eläinten hyväksi.

Komerossa turhan panttina lojuneet vanhat peitteet pääsevät hyötykäyttöön.

Maailman eläimiä voi auttaa myös muilla keinoin. Esimerkiksi jälleen käynnistynyt Lihaton lokakuu kannustaa vähentämään tai lopettamaan lihan syönnin kuukauden ajaksi. Näin paitsi säästämme luonnonvaroja, myös vaikutamme eläinten hyvinvointiin valinnoillamme: vähempi lihansyönti tarkoittaa pitkällä aikavälillä myös vähemmän tuotantoeläimiä. Myös tuotantoeläinten hyvinvointiin onneksi kiinnitetään entistä enemmän huomiota ja lihansyöjille on tarjolla eettisemmin kasvatettua: pihattonautoja ja vapaita kanoja. Lihaa ruokapöytään valitessa näihin seikkoihin kannattaakin kiinnittää huomiota. 

Osallistutaan kukin mahdollisuuksiemme mukaan Eläinten Viikon viettoon: lahjoittamalla rahaa tai tavaraa, vähentämällä lihansyöntiä, huolehtimalla omien lemmikkiemme ja lähipiirin eläinten hyvinvoinnista, aloittamalla lintujen talviruokintaa, rakentamalla hyönteishotelleita tai siilien talvipesiä pihoille... Mahdollisuuksia on lukemattomia!

-Lily

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti