keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Naamiohuveja

Ohjeen mukaan tehtynä naamio mahtuu kätevästi 10ml kerta-annospurkkiin.

Toissa viikolla vietimme mukavaa kosmetiikkailtaa, kun Ladies' Circlen Jyväskylän 27-klubin iloiset naiset tutustuivat omatekoisen luonnonkosmetiikan valmistukseen. Kahden tunnin aikana ehdimme valmistaa kuorivaa kosteusvoidepalaa, viikinkisalvaa sekä varsin suosituksi osoittautuneita tuorekasvonaamioita. 

Naamiopisteellä osallistujat innostuivat tuunaamaan mukaan varaamistani aineksista useampaakin erilaista naamiota, ja alkuperäinen rauhoittava kamomillanaamio saikin kavereikseen kehäkukkanaamiota, puhdistavaa naamiota, kosteuttavaa naamiota... Niinpä loppusyksyn piristykseksi jaankin kanssanne riisutun perusohjeen naamiosta. Tätä on helppo muunnella kaapista kulloinkin löytyvien ainesten ja oman ihotyypin mukaan.


Tuorekasvonaamio

1/2tl manteliöljyä
vajaa 1tl nestettä
1/4tl glyseriiniä
1-2tl kosmetiikkasavea*
(muutama tippa eteerisiä öljyjä)

Sekoita nesteet keskenään. Lisää kosmetiikkasavea muutamassa erässä, kunnes naamion koostumus on mieleisesi (suunnilleen kakkutaikinaa vastaava). Purkita naamio ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli. Ota naamiota purkista puhtaalla lusikalla ja säilytä ylijäänyt naamio jääkaapissa. Naamio säilyy jääkaapissa puhtaassa purkissa kuten vastaavatkin tuoretuotteet, noin viikon verran.

Tätä reilun kerta-annoksen kokoista ohjetta on helppo muunnella käyttämänä nesteenä erilaisia kasvi- ja kukkaisvesiä. Esimerkiksi kamomillatee ja ruusuvesi ovat hyviä herkemmän ihon valintoja, kun taas vaikkapa siankärsämötee puhdistaa ihoa tehokkaasti. Lisäksi naamion joukkoon voi lisätä hippusellisen haluamiaan lisukkeita: kuivattuja yrttejä, muutaman murskatun marjan, merileväjauhetta... Ja tietysti lopuksi tuoksuista pitävät voivat tuoksuttaa naamionsa 1-2 pisaralla eteeristä öljyä.

Hoidetaan haastavista keleistä selviytyvää ihoamme lempeästi!

-Lily


* Valinnanvaraa on  reilusti, joten tässä avuksi pieni opas kosmetiikkasavien vaikutuksiin:
vaaleanpunainen – miedoin kosmetiikkasavista, puhdistava
valkoinen – mieto, puhdistava ja hyvin siedetty
vihreä – voimakkaampi, rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle
sininen - piipitoinen, puhdistava ja elvyyttävä, herkälle iholle
kalamiinijauhe – sinkkipitoinen, puhdistaa ja hoitaa epäpuhtauksia, mutta sopii herkemmällekin iholle

rhassoul – epäpuhtaalle iholle, supistaa ihohuokosia ja tasapainottaa

2 kommenttia: