maanantai 21. marraskuuta 2016

Terveiset kädentaitomessuilta!

Myyntipisteittäin ihania lankoja..!
Vietimme viime lauantaina ihanan päivän siskojen ja äitini kanssa. Kävimme nimittäin Suomen Kädentaitomessuilla Tampereella. Viime vuonna lähes onnistuin pääsemään messuille, mutta viime metreillä aikataulut menivätkin jotenkin solmuun ja messut jäivät välistä.

En ole aiemmin vieraillut kädentaitomessuilla, joten en ollut ihan varma, mitä odottaa. Messupaikalle saavuimme järkyttävässä jäisessä sateessa ja jouduimme kävelemään autolta messuhalleille melkoisen matkan. Sisälle saapuessa kuitenkin harmistus kastumisesta ja kylmästä kelistä haihtui nopsaan. Niin paljon kaikkea ihanaa! Messuilla oli esillä laidasta laitaan erilaisia käsityö- ja askartelutarvikeliikkeitä sekä valmiita töitä.
Joulukoristeidea: ihana huopakuusi.

Minua kiinnostivat messuilla eniten erilaiset lanka- ja ompelutarvikkeet, vaikka kaikenlaista muutakin ihanaa tuli ihasteltua. Jos budjetti olisi antanut myöten, olisin tahtonut kätevän lankakulhon: keraamisen kulhon, johon on muotoiltu langalle kätevä aukko. Näin lanka voi olla kulhossa suojassa samalla, kun neuloo vaikkapa sohvalla. Meillä kun ei vapaana vierivää lankakerää kannata pitää irrallaan, tai ahkera rottakoiramme iskee sen kimppuun alta aikayksikön.

Lankakulho jäi vielä odottamaan hankintaansa, mutta sen sijaan tein pari todella upeaa neulekirjalöytöä. Saumatonta neulontaa opastaa kuinka neuleohjeita voi muokata saumattomiksi versioiksi ja kuinka suunnitella itse omia saumattomia neuleita. Varsin kätevää, sillä neuletöissä vähiten motivoiva vaihe on yleensä työn päättely ja kokoaminen. Saumattomina versioina molempien vaiheiden määrä vähenee... Toinenkin kirjalöytöni jatkaa neukletekniikka-aihepiirissä: Neulo ja nauti! -teos on upea kokoelma erilaisia neuletekniikoita. Juuri sellainen kirja, jota aina aika ajoin uusia neuleohjeita tankatessa kaipaa. Nyt kelpaa kävellä vain kirjahyllylle ja napata opus käteen, kun seuraavan kerran tulee vastaan jokin itselle vieras tekniikka tai neuleohjemerkintä. Näppärää!

Kädentaitomessujen kirjalöydöt.

Muissa messuostoksissa on pala suloista kirahvikuvioista japanilaista kangasta, monta metriä kehruuvilloja, pari ihanaa luomuvillalankavyyhtiä (joista toinen silkkivillaa ja toinen kotimaista alpakkavillasekoitetta) Rintalan tilalta sekä ihanan värikkään turkulaisyrittäjän Tilkkutytön pisteeltä löytynyttä kokenillia. Tilkkutytön ihanat langat saivat oman uinuvan värjäysinnonkin hieman nostamaan päätään... Ehkäpä kokenillikirvat päätyvät piankin väripataan!

-Lily

3 kommenttia:

 1. Moi! Yrtteilyjä -blogissa olisi tunnustus teille. :) Ehdittekö pistäytyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Laittaisitko vielä linkin, on näemmä mennyt kommenttisi ohi silmien..! -L

   Poista
 2. Oletpa tehnyt löytöjä! Toivottavasti ja varmasti niistä riittää iloa piiiitkäksi aikaa!

  VastaaPoista