torstai 2. maaliskuuta 2017

Kevättä ruukuissa

Minikasveja terraarioon: kiiltävän purppuralehtinen
 muorinkukka ja hauska kierrevihvilä.
Lähestyvän kevään varmoja merkkejä on, että multasormia rupeaa syyhyämään tavallistakin enemmän. Huonekasvit rupeavat pikku hiljaa heräilemään talvilevoltaan, siemenluettelot ja -hyllyt vetävät puoleensa ja ensimmäiset esikasvatettavat siemenet pääsevät multiin.

Suunnitelmat ensi kesän parveke- ja palstaviljelyille alkavat muotoutua pikku hiljaa. Istuttelin juuri huolella munakoison siemeniä, niitä kokeilen parvekkeen suojissa. Olisihan se todella mahtavaa tehdä itse kasvatetuista munakoisoista moussakaa ensi kesänä!

Parvekkeelle haaveilen myös mansikka- ja yrttiviljelmiä. Palstalla puolestaan olisi jännittävää kokeilla vaikkapa maissia ja erilaisia sipuleita... Valinnanvaikeutta! 

Mitäpä kaikkea teidän keväisiin kasviunelmiin kuuluu?

-Lily

2 kommenttia:

  1. Vielä en ole ehtinyt paneutua asiaan, vaikka mielessä on vilahtanut. Munakoisoja olen yrittänyt kasvattaa sekä siemenistä, että ostotaimista, ja olen saanut aikaiseksi vain muutaman ihan pikkuisen koison - ei todellakaan moussakatarpeiksi asti. ;) Mutta parvekkeella on varmaan suotuisammat olosuhteet, kun on suojaisampaa.

    Mihin terraarioon noita minikasveja laitat? Minäkin olen välillä haaveillut, että laittaisin vanhaan pieneen akvaariooni kasviterraarion, mutta se on toistaiseksi jäänyt ajatuksen asteelle.

    VastaaPoista
  2. Siemeniä on jo tilattu tulevaksi kesäksi, lähinnä kukkien siemeniä. Tyttärellä on jo yrttien taimiakin mailmaa ihmettelemässä.

    Maissia näin viime kesäänä erään omakotitalon aurinkoisella etupihalla. Kukkaan asti ne olivat ennättäneet, mutta satoon asti eivät kai yltäneet.

    VastaaPoista